BAANREGLEMENT
Toepasselijkheid
- Dit reglement is van toepassing op de golfbanen, de oefenfaciliteiten, het parkeerterrein en het clubhuis van de GC Almeerderhout.
- Elke speler en bezoeker die de golfbaan betreedt dient kennis genomen te hebben van dit baanreglement.
- Naast dit baanreglement gelden de plaatselijke regels (local rules) zoals vermeld op de scorekaart, de website en op de daarvoor bestemde publicatieborden in de hal bij de receptie.
- Bij het niet nakomen van de regels in dit baanreglement of de (tijdelijke) plaatselijke regels riskeert een speler de straf die bij de betreffende regel hoort en/of (tijdelijke) uitsluiting van spelen.
Reserverings- en startregeling
- De baan is toegankelijk voor (business)leden, introducés en greenfeespelers.
- Spelers dienen zich, voor ze de baan ingaan, op de hoogte te stellen van de voor die dag geldende baanstatus die gepubliceerd wordt op de website, op de schermen achter de receptie en op de borden op de eerste tee van de afzonderlijke lussen.
- Voor de start van iedere ronde – ook op de Par 3 baan – dienen spelers zich te melden bij de receptie of via de computer in de hal of in geval van wedstrijden bij de wedstrijdleiding. Spelers die de baan in gaan vóórdat de receptie geopend is, dienen zich na einde van de ronde alsnog te melden bij de receptie.
- Greenfeespelers en introducés dienen hun NGF-handicapbewijs te tonen en de verschuldigde greenfee te voldoen voordat zij de baan in gaan. Indien een greenfeespeler onder begeleiding van een lid van GC Almeerderhout de baan in gaat, is het lid verantwoordelijk voor de goede afhandeling.
- Als een starttijd is gereserveerd dient u 10 minuten voor de betreffende starttijd op de tee aanwezig te zijn. Wanneer u niet op uw starttijd aanwezig bent kan de volgende flight afslaan en vervalt uw starttijd. U kunt dan een nieuwe starttijd aanvragen maar alleen als de bezetting dit toelaat wordt deze toegekend.
- Het is verboden zonder reservering de baan in te gaan. Het gebruik van een lus anders waarvoor u gereserveerd hebt geldt ook als gebruik ‘zonder reservering’.
- Spelers die 18 holes hebben gereserveerd ritsen na 9 holes met spelers die een specifieke starttijd hebben gekregen op die specifieke holes. Niemand heeft standing. Komen spelers er zelf in redelijkheid niet uit dan kan de caddiemaster/marshal een dwingende aanwijzing geven.
- Niet-leden die gebruik willen maken van de oefenfaciliteiten moeten een dagkaart aanschaffen bij de receptie.
- Iedere speler moet tijdens het spelen en oefenen altijd een golftas met een duidelijk zichtbaar clublabel of greenfeelabel bij zich hebben.
- Een flight met maximaal 4 spelers kan nooit een hogere gezamenlijke handicap hebben dan 108.
- Het gebruik van handicarts is op eigen risico.
Gebruik baan en oefenfaciliteiten
- Op de golfbaan gelden de laatste door de R&A Rules limited en de US Golf Association vastgestelde golf- en etiquetteregels, uitgegeven door de NGF.
- Gebruik van een mobiele telefoon anders dan voor het registreren van scores en het gebruik van een golf-app is tijdens het spelen – behalve in noodgevallen – verboden. Ook is het gebruik van mobiele telefoons in het clubhuis verboden. Dit geldt niet voor baanpersoneel.
- Hoffelijk en sportief gedrag is gewenst en spelers dienen zich daarom te onthouden van elk gedrag en van elke uiting die door medespelers, tegenstanders, baanpersoneel en/of derden als hinderlijk en/of grensoverschrijdend kan worden ervaren.
- De baan spelen in een andere dan de aangegeven volgorde is slechts toegestaan wanneer dat is aangegeven door de caddiemaster/marshal en/of wedstrijdcommissie.
- Er geldt een rookverbod op de oefenfaciliteiten, in en rond het clubhuis en de terrassen met uitzondering van een rookplek op het terras boven de ingang. In de baan mag gerookt worden na toestemming van uw flightgenoten. In de zomer kan een algeheel rookverbod gelden (zie baanstatus van die dag).
- Baanpersoneel heeft altijd voorrang. Wanneer baanpersoneel onderhoud verricht dient u uw spel te onderbreken totdat zij buiten bereik zijn of te kennen hebben gegeven u door te laten.
- U mag onder geen beding spelen als dit voor anderen gevaar oplevert.
- Als de caddiemaster in de baan rijdt met zwaailicht dient u onmiddellijk uw spel te onderbreken en hem/haar voorrang te geven.
- Spelers hebben voorrang in door GC Almeerderhout uitgeschreven of toegestane externe wedstrijden. De laatste flight in een wedstrijd hoeft een achteropkomende flight niet door te laten.
- Ook alleen spelende spelers hebben standing.
- De caddiemaster en/of marshals zijn bevoegd maatregelen te nemen om de doorloopsnelheid te bevorderen en kunnen, in overleg de receptie en/of de verantwoordelijke wedstrijdcommissie van de club, geplande starttijden opschorten als er een dringende reden is zoals bijvoorbeeld mist of (dreigend) onweer.
- Oefenswings op de afslagplaats zijn niet toegestaan.
- Speel vlot door. Zodra uw flight de aansluiting verliest met de flight voor u, dient u de achter u spelende flight, wanneer u hen ophoudt, door te laten. Indien er tussen u de voor u spelende flight meer dan één hole ruimte is ontstaan, kan de caddiemaster.marshal u verzoeken uw bal op te nemen en naar de volgende afslag te gaan.
- Oefenen is uitsluitend toegestaan op de Driving Range en oefengreens.
- Driving Range ballen mogen niet gebruikt worden buiten de Driving Range, dus ook niet op de oefengreens of in de baan.
- Oefenen dient zodanig te geschieden dat de professionals hiervan tijdens lessen geen hinder ondervinden.
- Chippen is alleen toegestaan op de daarvoor bestemde chippinggreen.
- Ook bij de oefenfaciliteiten dient u pitchmarks te repareren en bunkers aan te harken.
- Op de Driving Range mag u niet met een driver of houten afslaan als er zich spelers aan het einde/overkant van de Driving Range bevinden.
Zorg voor de baan en oefenfaciliteiten
- Met het oog op de bescherming van de baan kan Almeerderhout het gebruik van trolleys of handicarts verbieden of aangeven dat deze alleen op de paden gebruikt mogen worden. Zie de baanstatus op de website, achter de receptie en op de borden op de eerste tees en het voertuigprotocol. Bij overtreding kan de caddiemaster/marshal u de verdere toegang tot de baan ontzeggen.
- Loop alleen bij uiterste noodzaak over ‘ground under repair’ (GUR) via de korste route.
- Elke speler dient verplicht een pitchfork bij zich te dragen en waar nodig te gebruiken om pitchmarks te repareren. Een instructiefilmpje vindt u hier.
- U dient plaggen in de baan terug te leggen en aan te drukken voor sneller herstel van de baan. Op de eerste tee van elke lus vindt u zakjes met zand/graszaad om divots te repareren.
- U dient bunkers te betreden en te verlaten aan de lage kant. Bij het verlaten van de bunker moet u deze aanharken en de hark terugleggen in de bunker.
- U mag met uw trolley, handicart of ander voertuig niet over greens en afslagplaatsen, tussen bunkers en greens of over de voorgreen rijden – volg de aangegeven pijlen en ga niet over de witte lijnen heen. Vermijd natte plekken en zwarte sporen.
- Wanneer er sprake is van wintergreens, is het verboden de zomergreens te betreden.
- Het is verboden in vijvers en sloten naar ballen te zoeken, behalve naar uw eigen verloren bal.
- Wanneer het noodzakelijk is overdag te beregenen, is het spelers niet toegestaan de sproeiers te verdraaien. Dit wordt beschouwd als een ernstige overtreding.
- Gebruik niet uw putter om de bal uit de hole te halen, behalve als deze een aparte voorziening heeft.
- Gebruik de prullenbakken voor uw afval en peuken. In de tee bakjes mogen alleen gebroken tees worden gedeponeerd.
Calamiteiten
- Alarmnummer: 112
- Noodnummer Almeerderhout: +31-(0)36 521 9169
- Het alarmnummer van Almeerderhout dient u altijd te bellen in geval van een calamiteit, ook wanneer een ambulance, brandweer of politie nodig is. De receptie vangt de hulpdiensten op.
- Bij een levensbedreigende situatie en spoed belt u rechtstreeks met 112 en daarna met het noodnummer.
- Bij de receptie is een Safety Card verkrijgbaar met nuttige aanwijzingen met betrekking tot veiligheid in de baan.
Bijzondere weersomstandigheden
- In geval van mist geldt het mistprotocol. Dit protocol vindt u hier.
- In geval van (dreigend) onweer bent u te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. U betreedt de golfbaan op eigen risico. Daarom kunt u zelf beslissen te stoppen met spelen als u redelijkerwijs van mening bent dat er een risico is van blikseminslag. Het bliksem en onweer protocol vindt u hier.
- Bij uitzonderlijke hitte dient u extra voorzichtig te zijn en de nodige maatregelen te nemen. Tips bij warm weer vindt u hier.
- Bijzondere weersomstandigheden kunnen leiden tot een (tijdelijke) baansluiting.
Kledingvoorschriften
- U dient in gepaste en correcte golfkleding deel te nemen aan het golfspel waarbij de laatste golfmode gevolgd mag worden.
- Heren dragen een lange broek of bermuda, een golfpolo met mouwen.
- Dames dragen een rok(je), een lange broek of bermuda en een golfpolo, al dan niet met mouwen.
- Spijkerbroeken zijn toegestaan zonder rafels of gaten.
- Niet toegestaan zijn: joggingpakken, T-shirts, topjes, naveltruitjes of aanstootgevende kleding.
- Schoenen met harde spikes zijn niet toegestaan in de baan en het clubhuis.
- Petten en hoeden af in het clubhuis.
Algemene bepalingen en aanwijzingen
- Het gehele complex is verboden voor huisdieren.
- Kinderen beneden de 8 jaar dienen onder toezicht te staan van een ouder of begeleider.
- Caddiemasters/marshals zijn bevoegd toe te zien op handhaving van het baanreglement. Hun aanwijzingen moeten te allen tijde worden opgevolgd. Zij zijn gerechtigd om een speler te weigeren of van de baan te verwijderen.
- We vinden het belangrijk dat ‘slow play’ wordt voorkomen en we adviseren het principe ‘Ready Golf’. Informatie over slow play en Ready Golf vindt u hier.
- We maken gebruik van robotmaaiers op de fairway. Hoe u moet handelen als u een robotmaaier tegenkomt vindt u hier.
Aansprakelijkheid
Gebruikers van het golfcomplex zijn zelf aansprakelijk voor alle schade, van welke aard dan ook, die door hun toedoen of nalatigheid wordt veroorzaakt. De vereniging en/of de aan haar gelieerde rechtspersonen, haar vertegenwoordiger(s), bestuursleden en/of personeel zijn niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door geheel of gedeeltelijk verlies dan wel beschadiging van eigendommen van clubleden, bedrijfsleden, greenfee-spelers en bezoekers en/of derden.
Verder bestaat geen enkele aansprakelijkheid van de Vereniging voor schade ontstaan door opgelopen letsel /dood als gevolg van het verblijf van spelers en derden op het golfcomplex, veroorzaakt anders dan door opzet of grove schuld van de zijde van de vereniging en/of aan haar gelieerde rechtspersonen.
Individuele aansprakelijkheid voor schade door handelen of nalaten van een individuele speler of derden kan niet aan de Vereniging worden toegerekend.
Een ieder die zich op de golfterreinen cum annexis bevindt wordt geacht zich voldoende te hebben verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid, ziekte/ongevallen en schade aan eigendommen.
Noch de vereniging en/of de aan haar gelieerde rechtspersonen, haar vertegenwoordiger, noch de bestuursleden en/of personeel is wettelijk of anderszins aansprakelijk voor schade die is veroorzaakt door vertraging, door welke oorzaak dan ook, voor of tijdens het bespelen van de baan opgetreden, dan wel die is veroorzaakt door afwijking van de starttijd, om welke reden dan ook.
Caddiemasters houden een register bij met calamiteiten en overtredingen. Dit register is uitsluitend in te zien door de manager en het bestuur.
Bij het niet naleven van de bepalingen in dit baanreglement of de huisregels riskeert een speler (tijdelijke) uitsluiting van toegang tot het golfterrein van de Golfclub Almeerderhout. Indien het een lid van de Golfclub Almeerderhout betreft, kan de Caddiemaster een notitie maken in het register en indien nodig, na verificatie van de feiten, over het optreden van het lid een klacht indienen bij het bestuur. Het bestuur kan besluiten het lid voor een bepaalde duur het speelrecht te ontzeggen. Tegen deze uitspraak is beroep mogelijk bij de commissie van beroep.
MISTPROTOCOL
Wat te doen bij mist?
In het regelboek staat niets over mist, maar de ervaring leert dat mist met een zicht van minder dan 200 meter gevaarlijk is. Voor veilig golf moet een speler minimaal 250 meter zicht hebben. Veiligheid betreft hier spelers maar zeker ook baanpersoneel dat ondanks de slechte omstandigheden toch aan het werk is. Bij minder dan 250 meter zicht sluiten we dan ook, om de veiligheid van spelers en personeel te waarborgen, de baan totdat er bij herkeuring is vastgesteld dat er voldoende zicht is om weer open te gaan.
De bepaling van 250 meter zicht zal door de hele baan gedaan worden, en de beslissing om de baan te sluiten of te heropenen ligt bij de Greenkeepers ofwel bij de Caddiemasters.
Als er al flights gestart zijn en de condities tijdens de ronde verslechteren tot minder dan 250 meter zicht dan zal eerst door caddiemasters en eventueel Marshalls geverifieerd moeten zijn dat eventueel aanwezig baanpersoneel veilig kan werken. Indien mogelijk kan de interval tussen flights worden vergroot. Als de omstandigheden niet verbeteren en als onveilig worden aangemerkt kan besloten worden om spelers uit de baan te halen.
Bij greenfee spelers kan dat leiden tot restitutie d.m.v. een tegoedbon, zulks ter beoordeling van de caddiemaster.
Bij een weekend wedstrijd op een mistige dag, als besloten wordt dat de wedstrijd doorgaat, zal de interval tussen starttijden groter gemaakt worden dan normaal zodat er voldoende afstand tussen groepen blijft. Ook zal dan vastgesteld moeten zijn dat alle baanpersoneel uit de baan is of op veilige afstand van de gestarte flights is.
BLIKSEM EN ONWEER PROTOCOL
Spelers zijn te allen tijde verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid. U betreedt de golfbaan op eigen risico. Daarom kunt u zelf beslissen om te stoppen met spelen als u redelijkerwijs van mening bent dat er een risico is van blikseminslag. De baan wordt gesloten als het onweer dreigt of nabij is (als er minder dan 10 seconden tussen bliksem en donder zit).
- Bij (dreigend) onweer: schuil in één van de schuilhutten op de baan (zie voor de locaties het kaartje op de score card en/of safety card) of in een auto op de parkeerplaats.
- Laat uw handicart/tas/trolley in de baan op ruime afstand (minimaal 30 meter) van de schuilhut. Neem de tas/trolley nooit mee naar binnen.
- Het beste is het echter om te schuilen in een gebouw (bijvoorbeeld het clubhuis of toiletgebouw). Sluit ramen en deuren en blijf weg van de ramen. Blijf ook uit de buurt van stromend water en ga zeker niet douchen.
- Let op: een handicart biedt GEEN bescherming tegen bliksem.
Is er geen schuilplaats en wordt u overvallen door onweer?
- Ga niet onder hoge bomen staan of in een handicart zitten. Ga niet onder een eenzame boom staan, zelfs niet onder een kleine.
- U moet snel weg van uw handicart, trolley of golftas (minimaal 30 meter).
- Blijf uit de buurt van water, bomen en metalen hekken.
- Neem de hurkzit aan en plaats de voeten dicht tegen elkaar aan (maak het contact met de grond zo klein mogelijk);
- Ga niet op de grond liggen;
- Houd minstens 15 meter afstand van andere mensen;
- Steek geen paraplu op en laat deze bij de golftas achter.
Geluidssignalen bij (dreigend) onweer.
Alleen bij wedstrijden wordt gewaarschuwd voor naderend onweer middels geluidssignalen (toeter). Toeteren gebeurt vanuit een centrale plek bij het clubhuis zodat deze goed hoorbaar is voor de gehele baan. Omdat echter een handicart ook voor de caddiemaster gevaarlijk is, gaat de caddiemaster op zo’n moment niet de baan in.
De signalen zijn:
- Eén lang aangehouden toon: het spel onmiddellijk onderbreken.
- Drie opeenvolgende tonen (herhaald): het spel onderbreken. De hole kan wel worden uitgespeeld.
- Twee korte tonen (herhaald): het spel hervatten.
In geval van een calamiteit?
Bel 112 en het noodnummer 036 521 91 69
Advies
Volg de weersverwachting en actuele informatie over onweer (op uw mobiel).
Een onweer komt zelden onverwachts. Volg het algemene weerbericht. Er is ook informatie beschikbaar over het actuele verloop van een onweer. Bij voorbeeld:
• https://weerslag.nl/bliksem (onweerradar)
• www.lightningmaps.org (Inslagen in real time).
TIPS BIJ WARM WEER
Spelers zijn te allen tijde verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid. Je betreedt de golfbaan op eigen risico. Je lichamelijke conditie kan aanleiding zijn om extra voorzichtig te zijn op dagen dat het erg warm is. Bij zeer extreme hitte kan de baan gesloten worden.
Deze 12 tips kunnen je helpen bij hoge temperaturen op de golfbaan:
- Smeer je niet pas in met zonnebrandcrème als je op de baan staat, maar een half uur van tevoren. Gebruik een hoge factor en check de zonkracht.
- Draag luchtige kleding in lichte kleuren die voor sporten bedoeld is. Vermijd katoen of andere stoffen die vocht vasthouden.
- Drink een half uur voordat de ronde of wedstrijd begint al een halve liter water.
- Drink ook water gedurende de hele ronde (dat je koel houdt in een thermosfles of met (veel) ijsklontjes).
- Vermijd alcohol. Door alcohol produceer je meer urine dan je gedronken hebt. Hierdoor is het lastiger je lichaamstemperatuur op peil te houden.
- Het drinken van koffie en thee kan (bij gematigd gebruik) geen kwaad.
- Draag een pet (liefst met een donkere binnenkant van de klep voor bescherming van je ogen) en/of een zonnebril.
- Gebruik een paraplu tegen de zon.
- Neem extra handschoentje(s) mee.
- Neem een extra handdoek mee, die je vochtig maakt voor extra verkoeling (eventueel voor in je nek).
- Als het speltempo het toelaat: rust af en toe op schaduwplekken.
- Blijf goed naar je lichaam luisteren! Bij oververhittingssymptomen moet je direct stoppen en hulp inroepen.
Kenmerken oververhitting
Bij oververhitting kun je pijn krijgen in de spieren van armen en benen (hittekramp). Andere symptomen zijn vermoeidheid, hevig transpireren, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en lage hartslag in combinatie met een rood gestuwde huid (hittestuwing) of een bleke huid (hitte-uitputting). Bij een hitteberoerte is de lichaamstemperatuur boven de 40,5 graden Celsius en heeft het slachtoffer bewustzijnsveranderingen; hij gedraagt zich anders dan normaal.
Wat te doen bij oververhitting
Breng iemand met verschijnselen van oververhitting in een koele omgeving. Geef hem of haar (bij voorkeur een sportdrank) te drinken. Bij sufheid/stoornis in het bewustzijn niet laten drinken en bel het noodnummer 036 521 91 69 en 112.
ROBOTMAAIERS OP DE FAIRWAY
- Tijdens uw golfronde kunt u een robotmaaier tegenkomen. Tijdens het maaien heeft hij een zwaailicht aan. U kunt gewoon doorspelen.
- Speelt u de bal toevallig precies in de baan van de maaier dan is er nog niets aan de hand. De bal komt dan tegen de voorrollen van de machine aan en wordt ‘weggetikt’ naar de zijkant van de machine. U kunt de bal vrij droppen (zonder strafslag) op de plek waar hij ongeveer lag.
- Probeer niet de bal op het laatste moment voor de machine weg te pakken!
- Het is aanbevolen om op afstand te blijven en rekening te houden met de werkvolgorde (maaibaan voor maaibaan).
- Zet uw handicart of trolley niet in de maaibaan (of volgende maaibaan) van de machine. Bij het rijden van fairway naar fairway moet de machine soms ook de paden volgen.
- Als u de machine tegenkomt kunt u het beste even opzij stappen. De machine kan dan ongehinderd doorrijden.
SLOW PLAY EN UIT POSITIE
Belangrijker dan de speeltijd per ronde (hole) is het begrip “uit positie”. Elke flight wordt namelijk geacht om de richtlijnen van speeltempo te kunnen volgen. Een flight is “uit positie” als men op de afslagplaats van een:
- PAR-3 aankomt en de flight voor u heeft de volgende afslagplaats al verlaten (een flight “in positie” moet op een PAR-3 normaliter even wachten).
- PAR-4 aankomt en de green al leeg is.
- PAR-5 aankomt en de flight voor u is al op de green aanbeland.
Indien deze situaties zich voordoen, dan kan de flight door de Marshall als “uit positie” worden aangemerkt en wordt de flight gewaarschuwd en aangemoedigd sneller te spelen. Als na 2 holes de flight niet significant is ingelopen op het tijdschema of de flight voor hen, kan de caddiemaster/marshal maatregelen nemen.
READY GOLF
In navolging van de R&A en de NGF dient zoveel mogelijk volgens het Ready golf te worden gespeeld. Dit betekent dat je speelt zodra je klaar bent om te spelen, mits het veilig is. Het gaat er niet om wie het verst van de hole is. Het gaat er om wie als eerste kan spelen. Enkele voorbeelden van Ready golf zijn:
- niet de speler die de eer heeft slaat als eerste af, maar de speler die als eerste klaar is om te slaan.
- verlaat de green onmiddellijk nadat de hole is uitgespeeld; vul de scorekaart in op de afslagplaats van de volgende hole.
- zet handicarts, draagtassen of trolleys in de looprichting van de volgende hole.
- als er in de verte nog een partij staat kunnen golfers die minder ver slaan alvast afslaan, daarna pas de long hitters.
- eerst je eigen bal slaan als je medespeler verderop naar een bal moet zoeken, dan pas helpen zoeken als dat nog nodig is.
- zoek niet langer dan 3 minuten naar een bal.
- putten als je medespeler nog bezig is met het aanharken van een greenside bunker, ook al ligt de bal van je medespeler nog verder weg van de hole dan jouw bal.
- bij een korte put meteen uitholen en niet eerst weer de bal marken en wachten totdat de medespeler heeft geput.
RICHTLIJNEN SPEELTEMPO (PACE OF PLAY; DOORSTROMING IN DE BAAN)
De gemiddelde tijdsduur bij het afleggen van een ronde van achttien holes is:
Flight 2 personen | 3 uur en 45 minuten |
Flight 3 personen | 4 uur |
Flight 4 personen | 4 uur en 15 minuten |
Speel zo snel mogelijk door, houdt aansluiting met de partij voor u en let op de achteropkomende partij. Laat deze, als zij aanmerkelijk sneller spelen dan u (bij verlies van aansluiting met de partij voor u), direct door.
- Als een speler gaat afslaan, zorg dan dat u niet te dichtbij staat, nooit te ver naar voren en evenmin achter hem in de lijn van de bal. Beweeg en praat niet.
- Nadat iedereen in uw flight heeft geslagen loopt u in de richting van uw bal en bepaalt onderweg alvast uw clubkeuze voor de volgende slag.
- Neem voldoende ballen mee.
- Loop stevig door.
- Hanteer een korte pre-shot routine. Stel u tot doel om binnen 20 seconden uw bal te slaan.
- Als u klaar bent om te slaan/putten wacht dan niet op uw medespeler als hij/zij zich nog moet voorbereiden. Ook al ligt uw bal dichter bij de hole.
- Neem naast uw putter ook een Wedge mee als uw bal naast de green ligt.
- Raap de bal op als u niet meer kunt scoren.
- Hole uw bal direct uit als de bal binnen 15 cm van de hole stilligt.
- Handicarts, golfdraagtassen en trolleys ruim buiten de afslagplaatsen en greens neerzetten opdat u deze op weg naar de volgende hole meteen mee kunt nemen, zonder voor de green langs te hoeven lopen en daardoor achteropkomende spelers te hinderen.
De tees zijn afgestemd op handicap-categorieën. Om optimaal spelplezier te hebben van uw ronde, adviseren wij u onderstaande richtlijnen voor Pace of Play te spelen.
Vrouwen | Tee | Mannen | Tee |
Wit | hcp 10 en lager | Wit | |
hcp 5 en lager | Geel | hcp 28 en lager | Geel |
hcp 15 en lager | Blauw | hcp 36 en lager | Blauw |
hcp 45 en lager | Rood | hcp 54 en lager | Rood |
hcp 45+ en baanpermissie | Oranje | baanpermissie | Oranje |
PROTOCOL TOEGANKELIJKHEID VOOR ALLE VOERTUIGEN
Baanstatus
Dit protocol is opgesteld om duidelijkheid te geven over het beleid voor voertuigen en de toelating tot de golfbaan op het moment dat de condities aanleiding geven tot mogelijke beperkingen.
Greenkeeping zal indien nodig de baan dagelijks keuren waarbij ook rekening gehouden wordt met alle voertuigen. Daarom zal er in die gevallen dat er uitzonderingen zijn, een aparte vermelding op de website geplaatst worden waarbij specifiek de status voor de paragolfer gemeld wordt per lus. (wel of niet toegestaan).
Opties | Baan status | Beperkingen |
1 | Open, geen restricties |
|
2 | Club Handicarts alleen op pad. |
|
3 | Club Handicarts en Trolleys alleen op pad |
|
Definitie privé gemechaniseerde voertuigen
Onder privé gemechaniseerde voertuigen wordt verstaan, alle voertuigen op 2 of meerdere wielen waarop een speler zich zittend of staand verplaatsen kan, niet zijnde een Club Handicart of paragolfer. Deze “privé gemechaniseerde voertuigen” worden allemaal gelijkgesteld aan de regels voor een Club Handicart.
Definitie Club Handicart
Een Club Handicart is een handicart die door Golfclub Almeerderhout wordt beheerd en aan een speler (tegen betaling) ter beschikking wordt gesteld. De Club Handicart kan middels gps-signaal begrensd worden in de baan op snelheid en om bepaalde gebieden ontoegankelijk te maken indien de baanomstandigheden daar aanleiding toe geven. Dit ter beoordeling van greenkeeping.
Manoeuvreren met een paragolfer
Voordat een paragolfer de baan in mag, zal er een proeve van bekwaamheid afgelegd moeten worden.